Featured Project - Edinburgh Zoo Entrance

The entrance to Edinburgh Zoo had not been refurbished for some years and was in a poor state of repair. Our design was submitted as part of a selective competition, which we subsequently won and we were involved in the delivery of the project as part of a Design & Build team through a very tight timescale.

Our design moves the entrance to a different part of the building to create a larger, more welcoming area and a larger, relocated gift shop. To avoid costly strucural alterations our extension sits independantly of the existing structure and in so doing creates a large cantileverd canopy to provide both shade and shelter for queues on busy days.

The interior also allows the expansion or contraction of ticket desks depending on visitor numbers and a central informaton desk that doubles as a cash desk for the gift shop. The space is divided into two and separated by illuminated 'billboards' displaying forthcoming attractions or items for sale in the gift shop.

The ceiling is formed by a series of green disks suspended from the space frame structure, to effectively lower the height and provide some interest in an otherwise bland space.  The colours within the area reflect the colours throughout the rest of the zoo and are intended as an introduction to themes taken up by buildings later in the complex.

Other Leisure projects

We have exprience in a number of leisure sectors, including hotel developments , health & fitness and spa buildings.

Design and delivery are core to our beliefs and we are committed to creating the very highest standard of design whilst ensuring that projects are grounded in commercial awareness